logiaftera

«Άρωμα» χειμώνα σε όλη τη χώρα- Μετ’ εμποδίων τα δρομολόγια των πλοίων

 

Χειμωνιάτικο το σκηνικό σήμερα σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους. Στην Αττική πολλοί δρόμοι από τα ξημερώματα έχουν πλημμυρίσει, για το λόγο αυτό και οι οδηγοί αναγκάζονται να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες πραγματοποιούνται μετ’ εμποδίων. Το πρωί είχε τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου το οποίο ήρθη στις 10 το πρωί. Έτσι τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου διεξάγονται κανονικά. Τα επιβατηγά- οχηματαγωγά πλοία για Πάρο και Νάξο αναχώρησαν, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Ωστόσο από τον Πειραιά, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «Highspeed 4» για Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και του «Speedrunner 4» για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο, όπως ανακοίνωσαν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες. Επίσης, από λιμάνι του Λαυρίου δεν έχουν αναχωρήσει ακόμα το πλοίο «Μαρμάρι» για Κύθνο και το «Μακεδών» για Κέα.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα, ισχυρές τοπικές βροχοπτώσεις, σποραδικές καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη. Το βράδυ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν και να περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Η θερμοκρασία, λόγω της στροφής των ανέμων σε βοριάδες, θα παρουσιάσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα, περί τους 4-6 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην δυτική Στερεά, στην δυτική Πελοπόννησο, στην Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή και τοπικά. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα, αντίστοιχα, στους 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο Δ/ΝΔ 6-8 και τοπικά στα νότια 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο αρχικά ΒΑ 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, που αργότερα θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση.

Πηγή: http://www.inews.gr

Σχολιάστε