Μαθητικά / logiaftera

Νέα σελίδα για την Βουλή των Εφήβων

vouli_efivwn

 

Η φαντασία στην εξουσία…

Γενικά για την βουλή των εφήβων

H «Bουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη Bουλή των Ελλήνων το σχολικό έτος 1995-1996 και από τότε λειτουργεί σε ετήσια βάση, με τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Kύπρου. Από το 2002 συνεργάζεται και το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητέςτης B΄ τάξης όλων των ενιαίων λυκείων και τεχνικών επαγγελματικών εκπαιδευτηρίων(TEE, νυν ΕΠΑΛ) της χώρας, στους μαθητές των ελληνικών λυκείων της Αλλοδαπής, καθώς και στους μαθητές της B΄ τάξης των λυκείωνκαι τεχνικών σχολών της Kύπρου. Οι μαθητές που μετέχουν στο Πρόγραμμα δεν πρέπει να είναι άνω των 20 ετών. Από τη Ζ΄ Σύνοδο (2001-2002) της «Bουλής των Εφήβων» δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας Α΄ κύκλου του OΑΕΔ, ενώ από τη Θ΄ Σύνοδο (2003-2004)το πρόγραμμα διοργανώνεται απότο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνωνγια τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Είναι όμως αξιόλογο;   (Σχολιασμός)

Με άλλα λόγια μια βουλή που δίνει φωνή στους νέους, στο μέλλον! Η Βουλή των εφήβων είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά και διασκεδαστικά προγράμματα που προσφέρονται εν έτη 2014 στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει έλληνας έφηβος βουλευτής που να διαφωνεί με αυτό. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι γίνεται όλο και καλύτερο. Μέχρι πέρυσι (2012-13) η εισαγωγή στο πρόγραμμα γινόταν με βάση μια έκθεση που έγραφαν, υποτίθεται, οι μαθητές για ένα θέμα που τους δινόταν.

Ο κύριος Αρβανιτόπουλος όμως αποφάσισε ότι τα πράγματα φέτος μπορούν να αλλάξουν κάπως, και περιέργως άλλαξαν προς το καλύτερο. Σε όλους τους μαθητές της ΄β λυκείου όλων των σχολείων της χώρας έγινε 3ωρη, σύμφωνα με το υπουργείο, ενημέρωση για να γνωρίζουν οι μαθητές τι εστί «Βουλή των Εφήβων». Εν συνεχεία του δόθηκαν κωδικοί με τους οποίους οι μαθητές μπορούσαν να μπουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο με στόχο να ασχοληθούν με ένα πλήθος δραστηριοτήτων, όπως quiz, δημιουργία blog κλπ. Έτσι οι ενδιαφερόμενη είχαν το δικαίωμα να μαζεύουν πόντους ανάλογα με το πόσο ασχολήθηκα με τις εν λόγο δραστηριότητες και έτσι να βγει ένα σκορ που θα τους βοηθούσε να μπούνε στο πρόγραμμα – βουλή.

Κλείνοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι τέτοιες προσπάθειες είναι καλό να επικροτούνται από όλους μας μαθητές και ενηλίκους, με σκοπό να προτρέψουμε το υπουργείο αλλά και τον καθένα να δημιουργεί προγράμματα και events που θα αναβαθμίζουν την εκπαίδευση και έμμεσα την χώρας μας, την Ελλάδα.

Α. Ανδρέου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s