Διατροφή / logiaftera

Χοντρά παιδιά, χαρά γεμάτα!!

images3

Το φαινόμενο της παιδική παχυσαρκίας σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο όσο περνάει ο καιρός επιδεινώνεται.

Αυτή τη στιγμή περίπου 4 στα 10 παιδιά στην χώρα μας είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Η παιδική παχυσαρκία έχει χαρακτηριστεί τις τελευταίες δεκαετίες ως επιδημία. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πια την προσοχή των πολιτικών, των επιστημόνων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτών.

 

Παχυσαρκία ορίζεται είναι η υπερβολική συσσώρευση λίπους, κυρίως κάτω από το δέρμα, το υποδόριο λίπος όπως λέγεται, αλλά και σε διάφορα άλλα όργανα του σώματος.Υπάρχουν 22 παράγοντες που οδηγούν στην παχυσαρκία, 2 από αυτούς είναι η έλλειψη ύπνου και η κληρονομικότητα από τους χοντρούς γονείς. Οπότε σαπιοκοίλια ενήλικα αν θες υγιή παιδάκια σταμάτα να καταβροχθίζεις γουρουνόπουλα!

 

Παρά τα στερεότυπα, υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών φαίνεται ότι καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες από ότι παιδιά της ίδιας ηλικίας που όμως έχουν ένα φυσιολογικό βάρος. Όταν ένα παιδί έχει γίνει παχύσαρκο ή υπέρβαρο, αυτό χρειάζεται λιγότερες θερμίδες για να διατηρήσει το αυξημένο του βάρος, έτσι αν προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την πρόσληψη τροφής τους είναι απίθανο να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Άρα αν είσαι ήδη σκατόχοντρος, το να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες δεν θα σε κάνει αδυνατούλη. Από την άλλη δεν πρέπει να συνεχίσεις να καταπίνεις τα burger λες και είναι chips!

Δ.Αλέξης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s